pixel

Горски дом в квартал на Берлин

berlin

Квартал „Целендорф“ за Берлин е като „Лозенец“ за София. Но на кого би му хрумнало да строи еко горски дом в нашата столица?

Германското студио за архитектура и дизайн Baumraum прави експериментален проект в най-престижния квартал на Берлин – да строи горски дом в контекста на мегаполиса, съобщава eva.bg. Идеята е много приятна и екологична. Както се вижда от снимките, пространството на парцела никак не е голямо (650 кв. м) и постройките се „композират“ около съществуващите дървета.

Това са две пространства за обитаване, всяко на 21 кв.м, разположени върху подпори от стомана. Стените и подовете са от дървени панели, които запазват топлината на дома през зимата и са лесни за инсталиране. Отвън, в градинския кът, човек може да се среща с приятели, да чете или да си направи неделното барбекю.

berlin

ожтжот

berlin

яожгягж

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: