Вентилационни крила Schüco AWS VV – дизайнерско решение за съвременни сгради

Schüco

Вентилационните крила Schüco AWS VV (Ventilation Vent) са перфектното решение за гъвкава вентилация при модерните сгради. Те се предлагат като странични вентилационни отвори с видима широчина от 300 mm, 250 mm и 170 mm и осигуряват възможност за разнообразни решения в съответствие с архитектурните изисквания. С видимата широчина на крилото от 170 mm Schüco успява да създаде най-тясната вентилационна система в световен мащаб.

Schüco

Вентилационните крила Schüco AWS 90 VV.SI+ (Ventilation Vent Super Insulation) са с максимална топлоизолация и различни видими ширини на профила, като се отличават с отлични стойности на херметичност и шумоизолация – дори при екстремни метеорологични условия.

Те могат да са с височината на помещението и да са постоянно отворени през лятото, съчетавайки бързото проветряване на помещенията с висока степен на свобода на архитектурния дизайн. Допълнително предимство на системата е лесното ѝ управление и възможността за комбинация с големи остъклени площи и фиксирани стъклопакети.

Със скрития задвижващ механизъм на обкова Schüco TipTronic SimplySmart може да се реализира както енергоспестяващо автоматизирано нощно охлаждане, така и вентилация, включена в сградната автоматизация.

Schüco Schüco

Използването на вентилационните отвори като toplight-прозорци позволява естествената обмяна на въздух и се поддържа приятен вътрешен климат в помещението – икономична алтернатива за вентилация или допълнение към сградната автоматизация.

Системата за вентилационни крила Schüco AWS VV е имплементирана в първата сертифицирана по BREEAM, ниво „Excellent“ офис сграда в Пловдив: Kamenitza Office Park. В изграждането ѝ са вложени изключително и само висококачествени материали. Обърнато е особено внимание както при проектирането, така и при изпълнението на сградните детайли.

Schüco

Сградната обвивка е с впечатляващ дизайн – ĸoмбинaция oт cтъĸлeнa oĸaчeнa фacaдa c ниcъĸ ĸoeфициeнт нa тoплoпpeминaвaнe и oĸaчeнa ĸaмeннa вeнтилиpyeмa фacaдa oт вpaчaнcĸи вapoвиĸ c мacивни eлeмeнти. Остъклената част е със системата за капачкова окачена фасада Ѕсhüсо FW50, интегрираните отваряеми елементи за прозорци и врати са съответно AWS 70.HI и ADS 70.HI с изключително нисък коефициент на топлопреминаване и високи стойности на пропускливост на светлината, както и вградени плътни вентилационни крила Schüco AWS 70 VV. HI с етажна височина.

Подробна информация за предлаганите системни решения можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: