Иновативен акустичен прозорец на Schüco съчетва звукоизолация с естествена вентилация

Schüco AWS 90

Градският шум е все по-осезаем проблем за общественото здраве, както отбелязва СЗО (Световната здравна организация) в своите анализи. С увеличаване на трафика нараства и шумовото замърсяване в градовете. В същото време обаче се увеличава и нуждата от жилища в интегрирани градски локации. Ето защо мерките за ограничаване на разпространението на шума все по-често излизат на преден план при планирането на нови сгради в градските райони. Едновременно с това расте и желанието за естествена вентилация. Акустичният прозорец Schüco AWS 90 AC.SI представя ново решение за прозорци, което съчетава звукоизолация и естествена вентилация в отворено положение на  долна хоризонтална ос.

Schüco AWS 90

Новият акустичен прозорец Schüco AWS 90 AC.SI  предлага високо ниво на комфорт, особено за жилищни и офис сгради в много шумни зони. При отворено на долна хоризонтална ос положение входящият външен въздух се насочва през предварително сглобени вентилационни касети, монтирани в горната рамка. По този начин шумовото замърсяване значително се редуцира. Ефектът на звукоизолация от 31 dB може да бъде постигнат едновременно с естествена вентилация. Прозоречната система Schüco AWS 90 AC.SI  може да бъде изработена като прозорец с отваряне на целия прозорец по вертикална ос или отваряне по долна хоризонтална ос с функция за шумоизолация. Това  е много удобно както за цялостна вентилация, така и за почистване на прозореца отвън. Също толкова бързо и лесно вентилационните касети могат да бъдат отворени и почистени или изцяло сменени.

Schüco AWS 90

Акустичният прозорец Schüco AWS 90 AC.SI допълва продуктовото портфолио от системи за звукоизолация чрез вграждане в сградната обвивка. Това са специално изработените  композитни прозорци, прозоречни акустични кутии, които комбинират звукоизолация с естествена вентилация.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: