pixel

Проследете всички строителни фази на новата жилищна и търговска сграда Wayalai в Давос

Осигуряването на оптимално количество слънчева светлина при едновременно максимално оползотворяване на парцела бяха специалните предизвикателства в този проект с 9 основни и второстепенни апартамента, и 1048 м² търговски площи, който беше завършен през декември 2020 г., само за 15 месеца строителство.

Davos

Целият проект е разработен и реализиран от Baulink AG. От южната страна структурата на сградата е леко заострена в средата, което позволява по-добро оползотворяване на часовете слънчево греене за всички апартаменти. От северната страна жилищната площ се стеснява в полза на сградата зад нея, която получава слънчевата светлина. Така над търговската част се оформя покрив, който ще бъде озеленен, за да се слее с ландшафта. В същото време той оказва благоприятен ефект върху климата в помещенията под него.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: