pixel

Вече имаме пристанище за круизни кораби

пристанище Бургас

На 4 октомври Бургас ще стане част от световната круизна карта. Тогава официално ще бъде открита Морската гара в порта. Тя е част от изграждането на зона за обществен достъп в морския град, известена повече като „Супер Бургас”. Разгънатата й застроена площ е 2700 кв.м. Инвестицията в Морската гара, чието строителство започна през март 2013 г., е в размер на 3.3 млн.лв.

Първият пасажерски лайнер с 2000 пътници ще пристигне на 5 октомври. От всеки круизен кораб ще могат да бъдат обслужвани до 3000 пасажера. Амбицията на местната администрация е през 2014 г. на пристанищата в Несебър и Бургас да акостират общо 43 круизни кораба, като повечето от тях са заявили, че ще пристигнат в Несебър.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: