Габрово се нуждае от 3.2 млн. лева за неотложни ремонти след урагана

габрово

Източник: dnevnik.bg

На 3.2 млн. лв. се изчисляват разходите за неотложните и аварийни ремонти на общински сгради в Габрово след ураганния вятър от края на миналата седмица, който доведе до бедствено положение в общината. Това заяви за „Фокус“ кметът Таня Христова.

Вече се изчисляват и останалите щети, за които не е нужен спешен ремонт, уточни Христова. Тя очаква до края на деня да бъде възстановено напълно електричеството във всички населени места в общината и бедственото положение да бъде отменено.

Днес в Габрово вече е нормален учебен ден, след като от петък децата бяха пуснати в принудителна ваканция. Всички пътища са проходими. Работи се по отстраняване на щетите, паднали дървета както в града, така и в селата. Обхождат се домовете на пострадалите хора от комисията за оценка на щетите. Започва се приоритетно от най-пострадалите части на общината, уточни още кметът. Три екипа ще обиколят селата, а два ще работят в Габрово.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: