pixel

Пловдив ще ремонтира тротоари за 2,5 млн. лева

тротоар

2.5 милиона лева ще бъдат дадени догодина за ремонт на тротоари, след като Общинският съвет в Пловдив гласува днес предложението на кмета Иван Тотев.

Обществената поръчка е на обща стойност 3 милиона лева и вече е спечелена от фирма „Драгиев и Ко“, пише „Марица“.

Разликата до трите милиона е осигурена за тази година, а в заданието е включена и реконструкцията на улица „Райко Даскалов“ от подлеза на аптека „Марица“ до Пешеходния мост.

Кметът твърди, че само около 10-15 процента от тротоарните настилки са годни за ползване и предлага парите да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Дневният ред на сесията е постен. В него са включени само 17 точки, две от които са извънредни. Съветниците ще обсъждат началните размери на наемите на няколко зали, студио за звукозаписи и кафе-аперитив в Градския дом на културата. Идеята е те да бъдат обявени на търг с явно наддаване, за петгодишно ползване.

В сесията е внесено предложение пазарът до стадион „Пловдив“ да се запази, като ще се нарича „Гребна база“. Близо 11 000 лева ще бъдат дадени за ин-витро на семейства с репродуктивни проблеми. Те са одобрени поименно от общинска комисия.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: