pixel

Международна среща „Архитектурното многообразие на водния фронт на урбанизираните територии“

среща

Варненският свободен университет ще бъде домакин на Международна среща „Архитектурното многообразие на водния фронт на урбанизираните територии“. Събитието, организирано от Архитектурния факултет на университета, ще се проведе на 5 октомври 2013 г., събота, от 10:00 ч., в Зала 2 на Учебно спортния комплекс на ВСУ.

В рамките на срещата са предвидени тематични лекции и дискусия за създаването на Университетски изследователски център по брегово строителство и архитектура. В тях ще вземат участие преподаватели и студенти от Варненския свободен университет, представители на бизнеса, браншови организации, държавната и общинската администрация.

Сред лекторите са имена като доц. инж. Ханк Ян Верхаген от Технологичния университет в Делфт, Холандия, проф. арх. Марсел Мейли и проф. арх. Маркус Петер – преподаватели в Швейцарския федерален технологичен институт ЕТН Цюрих и инж. Боян Савов – ръководител на инженерния отдел на офиса холандската фирма „Ван Оорд Дреджинг” в Констанца. Фирмата работи по проекта за удължаването на вълнолома в Констанца и осигурява посещението на студенти на Варненския свободен университет за запознаване с проекта и изпълнението на терен.

Инж. Вархаген ще представи „Развитието на водния фронт в Нидерландия”. Проф. Мейли ще изнесе лекция на тема: “Методи за изследване на урбанистични трансформации в швейцарския институт Студио Базел”. (Студио Базел е институт за урбанистични изследвания, основан от швейцарските архитекти Роджер Динер, Жак Херцог, Марсел Мeйли и Пиер дe Мерон в Базел през 1999 година, като част от Катедрата по архитектура, градоустройство и ландшафтна архитектура към Швейцарския федерален технологически институт в Цюрих.). Инж. Савов ще представи проекта за удължаване на вълнолома и рехабилитация на плажовете на румънския град Констанца.

Очаква се лекциите да предизвикат интереса на студенти и професионалисти в областта и да генерират идеи за различни форми на сътрудничество в рамките на бъдещия Университетски изследователски център по брегово строителство и архитектура във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: