pixel

Строим стадиони и хотели в Катар

катар

Бургаски строителни фирми се готвят да атакуват Катар с изгодни оферти за градежи на стадиони, хотели и пътища. Предприемачите са направили първа среща и са проучили условията, при които могат да се включат в строежите за Мондиала през 2022 г.

Това стана ясно по време на форум в Поморие, организиран от българо-арабска бизнес асоциация. Неин председател е бургазлията от ливански произход и бивш общински съветник Зиад ел Масри. Той е лобирал Бургас да бъде една от трите дестинации в Европа, които ще имат контакт с Катар по проектите за световното първенство по футбол. Останалите две горещи точки, където ще се водят преговори, са Германия и Великобритания.

Оттук нататък е въпрос на инициатива и хъс колко бургаски фирми ще успеят да подпишат договор за апетитните строителни проекти. Общо 186 млрд. долара са предвидени в Катар за подготовка за Мондиала.

На срещата е присъствал и бизнесмен от Египет, който има фирма в Катар. Той разяснил пред бургаските бизнесмени основните аспекти от местното законодателство и условията за работа. Сред най-важните проекти, които тепърва предстоят в Катар, са изграждане на метро и комплекс от хотелски сгради по крайбрежието. Ще се строят и нови стадиони, предстои да се завърши и проектът за мост между островната държава Бахрейн и Катар, като част от него ще бъде под водата. В плановете влиза и изграждане на няколко небостъргача с амбицията да бият по височина световните рекорди.

Източник: standartnews.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: