pixel

В Дания ще изграждат най-големия закрит ски парк в света

ски парк

Източник: bnr.bg

Най-големият закрит ски парк в света ще се изгражда в Дания. Идеята е на местна архитектурна фирма, която има за цел да направи страната атрактивна ски дестинация.

Съоръжението, което ще се издига на най-голямата река в Дания, е проектирано като огромна снежинка с три пресичащи се арки, в които са разположени осем ски писти. Арките ще се простират на 700 метра, като най-високата от тях ще бъде с височина 110 метра. Уникалността на дизайна на ски съоръжението се състои в многофункционалността на арките. Шест ски писти ще бъдат разположени във вътрешността им, докато двете външни писти, само за опитни скиори, ще се намират на покрива на най-голямата арка. Покривът на средната арка е замислен като площадка за скейтбордисти и велосипеден мотокрос.

За да подсилят ефекта на дизайна, датските архитекти са заменили прозорците с перфорирани стени, които ще предоставят на скиорите изглед към реката и заобикалящата я долина.

Ски паркът ще се превърне в най-голямото закрито ски съоръжение в света, измествайки от първото място „Ски Дубай“, който се разпростира на 22 500 квадратни метра.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: