pixel

Министър Павлова откри нарушения и спря строежа край Иракли

Иракли

Източник: dnevnik.bg

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова провери вчера документите на строежа на ваканционно селище край Иракли, срещу който бяха проведени протести, и спря временно осъществяването на проекта.

По-рано днес колегата й в Министерския съвет екоминистър Нона Караджова беше заявила, че строителството е законно, нарушения няма, а протестът е тенденциозен.

Проверка на документацията, извършена от Павлова показа, че броят на изгражданите ваканционни къщи и съоръжения (басейни, заведения, складове) е по-голям, отколкото е разрешено в оценката за въздействие върху околната среда.

При проверката не са били представени сключени договори за предаване на отпадъците на оторизирани за това лица, което също е основание за спиране на строежа

Съставени са два констативни акта за спиране на работата, които може да бъдат обжалвани в седемдневен срок.

За установените законови нарушения са съставени два Констативни акта за спиране на строежа. В  срок от 7 дни могат да бъдат обжалвани, след което ще бъдат издадени заповеди спиране на всички строителни работи на двата обекта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: