pixel

В Алжир искат български строителни компании

строителство

Източник: vestnikstroitel.bg

Имаме нужда от нов фокус в отношенията между България и Алжир. Трябва да се съсредоточим върху икономиката, образованието и сигурността. Това каза външният министър Николай Младенов при срещата си със своя алжирски колега Мурад Меделси. На нея двамата коментираха, че е необходимо активизиране на отношенията между двете държави, като се има предвид, че последното посещение на високо ниво е от 1997, а последните политически консултации между София и Алжир са от 2006 г.

Всички български компании, които се занимават със строителство, земеделие и водна инфраструктура са добре дошли тук, защото имаме нужда от това, заяви алжирският външен министър Меделси.

Двамата министри обсъдиха и създаването на бизнес съвет между двете страни. Николай Младенов е в Алжир, една от най-големите износителки на газ в света, придружаван от бизнес делегация.

Външният министър Младенов се срещна и с премиера на Алжир Абделмалек Селал, който поиска между двете държави да започне обсъждането на споразумение в областта на зeмеделието. Според него то ще помогне на българските компании да влязат на алжирския пазар.

В края на вчерашния ден Николай Младенов беше приет и от президента на Алжир Абделазиз Бутефлика.

Днес, в рамките на бизнес форума, бе подписано споразумение между бизнес асоцииации от двете страни.

Преди отпътуването си външният министър отново разговаря със своя алжирски колега Меделси на работен обяд.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: