pixel

Общините обещават да ускорят процедурите за саниране на жилища по ОПРР

sanirane

Максимално ускоряване на всички процедури, свързани с ремонтите за повишаване на енергийната ефективност на домовете, ще осигурят общините у нас. Това гласи поетият от тях ангажимент след провеждането на среща между Министерството на регионалното развитие и Националното сдружение на общините у нас.

Срещата се проведе в последния ден на чнуари и бе посветена на взимодействието по реализирането на схемата „Подкрепа за енергийната ефективност в многофамилните жилищни сгради” по ОПРР.

Програмата „Енергийно обновяване на българските домове” бележи значително изоставане на изпълнението. Това събужда приотеснения относно успешното й завършване в оставащия срок до края на 2015 г

Разработената конкретна програма предвижда в дейностите по санирането да бъдат включени 180 – 200 жилищни сгради, като само за 2014 г. следва да бъдат усвоени 50 млн. лв.

НСОРБ пое ангажимент за покрепа и осъществяване на оперативно взаимодействие при конкретното прилагане на мерките, изразяващи се на този етап в:

– Ускоряване на издаваната от общината на първоначалния етап оценка за възможността за енергийното саниране на сградата;
– Максимално съкращаване на сроковете за издаване на разрешение за строеж, след като сградата е одобрена и има сключено Споразумение за финансова помощ.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: