pixel

Летище в Куала Лумпур се сдоби с 19MW слънчева система

letishte

Огромна слънчева система на летището в Куала Лумпур е готова да пести по около 2,1 милиона рингит всяка година от бюджетите на операторите на летището (465 хиляди евро).

19-мегаватовата система на SunEdison система – най-голямата в Малайзия – комбинира наземни соларни панели, панели като част от паркинг-навес, както и покривни модули – за максимизиране на икономиите на електроенергия и максимална възвръщаемост на инвестициите от проекта. В същото време системата използват възможно най-малко пространство.

„Малайзия е идеална среда за развитие на слънчевата енергия и затова ние предприемаме стъпки за генериране на чиста енергия, която ще бъде от полза за всички в Малайзия“, каза Тан Шри Башир Ахмад, управляващ директор на „Летища Малайзия“. По думите му  покривите, паркоместата и буферните зони на летищата са традиционно „не многофункционални съоръжения“, но сега те ще бъдат превърнати в средство за производство на чиста енергия. Тази инициатива демонстрира и подкрепа към инициативата на правителството за въвеждане на възобновяеми енергийни източници и по-нататъшно намаляване на въглеродния отпечатък  на страната.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: