pixel

Универсално паркетно лепило Soudal MS-20 Plus

Soudal

MS-20 Plus е част от серията хибридни професионални паркетни лепила на Soudal, в която влизат още SMX®-30 Plus, MS-30 и на чието качество са се доверили хиляди монтажници от целия свят. Лепилата от тази серия съответстват на европейските норми за еластичност на лепилото, които са описани в EN 14293 и ISO 17178, и освен това отговарят на всички изисквания за екологичност и опазване на околната среда с минимални емисии на вредни вещества. Те са разработени, за да покрият и осигурят залепване на целия спектър от дървени подови покрития в зависимост от тяхната чувствителност към температурни разлики, влажност или съдържание на смола, което понякога прави техния монтаж истинско предизвикателство.

MS-20 Plus е готово за употреба, високоеластично универсално паркетно лепило без разтворители и съдържание на вода, което е подходящо за залепване и монтаж на инженерен и масивен паркет. Неговата еластичност е едно от основните му качества, които го правят предпочитано лепило при монтаж на масивен или друг вид паркет, тъй като знаем, че дъските, направени от дърво, винаги се свиват или разширяват в зависимост от колебанията в съдържанието на влага в околната среда, а еластичността на MS-20 Plus предотвратява деформацията им. Отвореното време на лепилото е между 25-30 минути, което прави възможно корекции при необходимост. Може да бъде използвано на места, където има подово отопление. Както споменахме, то е подходящо за инженерен и масивен паркет, но трябва да се имат предвид максималните ширина и дебелина на тези паркети. При масивния паркет максималната ширина на дъската трябва да 160 мм, а минималната дебелина – 14 мм. При инженерния се допуска максималната ширина да е 220 мм, а минималната дебелина отново 14 мм.

soudal

За постигане на оптимален резултат при употребата на тези лепила за монтаж на паркети и ламинати трябва да се спазват всички правила, описани от производителите им – като се започне от състоянието на повърхността, температурата в помещението, инструментите, които се ползват, предварителната аклиматизация на подовото покритие и много други. Както и останалите лепила от серията, и това е опаковано в алуминиево фолио, което гарантира неговото качество на съхранение през целия период до отварянето му, а опаковките от 6 кг са предпоставка да бъде използвано точно толкова, колкото е необходимо.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Судал

Soudal е водещ световен производител на полиуретанави пени, лепила, уплътнители и покривни уплътнения. За своята 50-годишна дейност компанията Soudal се е превърнала от малка семейна фирма в международен холдинг, притежаващ производствени предприятия и представителства на всички континенти. Собственият изследователски център, в който работят повече от 30 висококвалифицирани специалисти, постоянните инвестиции в най-нови технологии, а също така съвременната производствена база осигуряват най-добрите решения, най-високо качество и безопасност на продукцията.

Прочетете също: