Професионални лепила за паркетни настилки от Soudal

Soudal

След приключването на строителните работи и получаването на всички актове за установяване на годността за ползване на дадена сграда идва ред и на довършителните дейности, чиято цел е да осигурят максимален комфорт на живущите или работещи в нея.  Замазки, шпакловки, изолация и  санитария са само част тях и те, правят дома годен за живот. След тяхното приключване идва ред и на последните щрихи – подовите настилки. А те могат да напраят разликата в качество и комфорта на живот. На пазара се предлага огромен избор от подовите настилки, многообразни по своя вид, качество и цена – плочки, ламинат, дървен паркет.

През последните години Soudal, освен като един от лидерите в производстото на полиуретанови пени, разшири присъствието си и в сектора със специализирани  лепила предназначени за професионална употреба. Едно от лепилата получило добър прием сред професионалистите е паркетното лепило Soudal 2PU-18Р. Както името подсказва лепилото е двукомпонентно, като единия компонент е с консистенция на паста , а другия течност. Soudal 2PU-18Р е лепило, което не съдържа вода и разтворители и е на полуретанова основа. Благодарение на своята консистенция и относителна плътност лепилото се разнася изключително лесно върху циментови, бетонови и анхидритни замазки. Лепилото е подходящо за залепване на закрито на всички видове дървени подове – от твърдо дърво,  паркетил, дървени блокчета, планки, ламинати и екзотична дървесина.

Едно от предимствата на Soudal 2PU-18Р е дългото му отворено време между 20-30 минути в зависимост от температурата, което осигурява на монтажниците необходимото време за полагане на настилката и извършване на корекции, ако са необходими. Като отговорен производител и доставчик Soudal винаги се е стремял освен да достави продукт да даде и възможно най-добрите съвети и препоръки за неговото ползване при комбинация с други продукти. Едно от специфичните изисквания при монтажа на подови настилки и с което всеки един професионалист трябва да е наясно е устанявяването и замерването на влажността на пода и дали тя е подходяща за полгането на избраната настилка. Soudal препоръчва на влажността на циментовите и бетоновите замазки да не надвишава 2%, а на анхидритовите не повече от 0,5%.

Друга специфика при употребата на Soudal 2PU-18Р, което както вече споменахме е  двукомпонентно, е че максималното време след смесването на 2-та компонента до момента на използване на лепилото не трябва да надвишава 60 минути, препоръчително до 40 минути. Затова е много важно монтажниците да преценят внимателно каква площ могат да покрият затова време. Разбира се, има и други важни моменти като необходимито време за аклиматизация на подовата настилка към температурата на помещението, оставянето на фуги които да поемат евентиално разширение на настилката и др. Soudal 2PU-18Р се предлага в 10 кг. разфасовка, напълно пригодена за нуждите на професионалистите, които освен на високо продуктово качество, винаги могат да разчитат и на професионалната ескпертиза и помощ от Soudal.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретановипени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100 % белгийска семейна компания, ръководена от своя основателг-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти

Судал

Soudal е водещ световен производител на полиуретанави пени, лепила, уплътнители и покривни уплътнения. За своята 50-годишна дейност компанията Soudal се е превърнала от малка семейна фирма в международен холдинг, притежаващ производствени предприятия и представителства на всички континенти. Собственият изследователски център, в който работят повече от 30 висококвалифицирани специалисти, постоянните инвестиции в най-нови технологии, а също така съвременната производствена база осигуряват най-добрите решения, най-високо качество и безопасност на продукцията.

Прочетете също: