pixel

Гипсови продукти от Марисан – решение за всеки етап от проекта

teraflex

Продуктите на гипсова основа са едни от най-предпочитаните решения за довършителни цели в различните работни етапи на един проект. Те намират приложение както в интериора, така и в екстериора за процеси като шпакловане, лепене, измазване, фугиране и т.н. Именно тази широка популярност е причината днес на пазара да има редица продукти на гипсова основа. Широкият избор обаче далеч не означава, че продуктите са с еднакво високо качество и надеждност. За да откриете перфектните решения за Вашия проект, е нужно да се доверите на серия от решения с доказано качество в годините.

Особеностите на качествените и надеждни гипсови продукти

От векове гипсът се използва в строително-ремонтните дейности поради две основни причини – той е лесен за работа и икономически ефективен. С гипсът и гипсовите продукти се слага началото на рационалното сухо строителство и съвременното функционално разделение на носещото грубо строителство и леките довършителни строителни дейности.

С развитието на производствените технологии и нарастващата конкуренция между производителите обаче, с течение на времето продуктите на гипсова основа еволюират значително. Днес те са далеч по-ефикасни, комплексни и надеждни. Именно поради тази причина гипсът днес е един от най-употребяваните материали в модерното вътрешно строителство.

teraflex

Днес, различните гипсови продукти на водещите производители се характеризират с типични качества, между които:
– дълготрайна експлоатационна надеждност на повърхностите;
– здравина на образуваната връзка;
– отлична адхезия към многообразие от основи;
– фина структура при шпакловане и оформяне на повърхности;
– лесна обработваемост;
– капилярна отвореност за естествена регулация на влажността;
– сигурност във всеки етап и аспект на строителните дейности.

Серия гипсови продукти Терафлекс® на Марисан – изпитани решения за всякакви цели

Серията гипсови продукти на Марисан стъпва върху традиционните изпитани качества на гипса (природен характер, безвредност, добри топло- и звукоизолационни свойства, огнеупорност и др.), за да ги комбинира с последните производствени иновации. Влагайки специални модификатори във формулите на продуктите, технолозите на Марисан придават на продуктите в серията Терафлекс® перфектен баланс от свойства, гарантиращи сигурност във всяка една фаза от проекта.

teraflex

Премиум решенията в портфолиото на Марисан включват:

Терафлекс® Super Finitura – универсална пастообразна шпакловка и фугопълнител

Продуктът представлява готова за работа смес на винилова основа, предназначена за фино шпакловане на стени и тавани преди боядисване. Вложените във формулата на хомогенната кремообразна смес пълнители и добавки са гаранция, че след изсъхване шпакловката придобива много високи якостни характеристики.

teraflex

Част от предимствата на Терафлекс® Super Finitura включват:
– готов за директно нанасяне без нужда от предварително разбъркване;
– постигане на фин, силно еластичен слой с нулево свиване и високи якостни характеристики;
– устойчивост на механични влияния от външната среда и без риск от напукване вследствие на движение в основата;
– перфектна адхезия към множество основи;
– удължено отворено време и лесна обработваемост;
– нанасяне в до 3 слоя с максимална дебелина до 3мм.

За какво е подходящ:
– запълване и обработка на фуги;
– шпакловане на стени и тавани във всякакви сухи помещения преди боядисване, лепене на тапети или други финишни покрития;
– лепене и монтаж на гипсокартон;
– поправка на пукнатини и фуги по стени и тавани.

Терафлекс® лепило за гипсокартон – модифицирано гипсово лепило с повишена здравина и удължено време за работа

teraflex

Продуктът представлява високоякостно гипсово лепило, предназначено за зидане на неносещи преградни стени от гипсови блокчета, декоративни тухли и облицовки. Лепилото е подходящо също така и за полагане на изолационни материали и преградни плоскости и панели като гипсокартон, гипсофазер и др. Предпочитано решение е и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Благодарение на високата си якост лепилото гарантира здрава и стабилна връзка, устояваща на всякакви агресивни механични влияния през периода на експлоатация.

Предпочитано решение е също така, защото осигурява добро сцепление на полаганите материали в интериора и екстериора, икономичен разход и дълготрайна надеждност.

Терафлекс® строителен гипс – за експресно фиксиране на елементи и запълване на неравности

teraflex

Терафлекс® строителен гипс подсигурява качествено изравняване и запълването на  вдлъбнатини, неравности и отвори в основата. Продуктът стяга бързо, веднага след полагане. По този начин обезпечава възможността за бързи ремонти и мигновено заработване на идеално гладки повърхности. Често намира приложение и при поправки на електроинсталации, когато има нужда от бързо и сигурно фиксиране на различни елементи при електромонтажни дейности.

Строителният гипс притежава отлична адхезия към разнообразие от повърхности, включително бетон, варо-циментови мазилки, стари шпакловки и др. Подходящ е за приложение върху вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и хастарни мазилки, тухлени зидарии, гипсфазер, филц и други.

Терафлекс® фугопълнител за гипсокартон – за запълване, изравняване и шпакловане на плоскости

teraflex

Продуктът представлява висококачествена модифицирана смес на гипсова основа, характеризираща се с висока якост и удължено време на работа. Фугопълнителят е често предпочитано решение поради своята подобрена устойчивост на напукване, високата адхезия с основата и отличната запълваща способност.

Намира приложение за ръчно запълване, изравняване и шпакловане на фуги при монтаж на плоскости от гипсокартон, гипсфазер и др., както и за цялостно шпакловане. Удълженото отворено време гарантира достатъчна свобода на действие и възможност за обработка на приготвения разтвор.

В случай, че се използва с цел шпакловане на плоскостите, продуктът гарантира образуване на фин слой с особена гладкост.

Терафлекс® бял сатен – фина бяла гипсова шпакловка за тънкослойно шпакловане в интерио

teraflex

Терафлекс® бял сатен представлява супер фина гипсова шпакловка, предназначена за извънредно гладко шпакловане и изглаждане на измазани и бетонови повърхности, газобетон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки. Препоръчва се също така и при шпакловане на гипсокартон, гипсофазер и филц. Прилага се в интериора, в сухи помещения без влага.

Шпакловката гарантира значителна здравина на образуваното покритие, едновременно с което гарантира и неговата висока устойчивост на напукване. Оформеният слой се отличава с нежния си бял цвят. Шпакловката може да служи също така и като финишно покритие, без да бъде боядисана.

Терафлекс® гипсова шпакловка – за шпакловане на стени и тавани в интериора

teraflex

Фината гипсова шпакловка гарантира изключителна белота и гладкост при шпакловане на стени и тавани на закрито. Подходяща е за нанасяне в слоеве с дебелина до 10 мм. Продуктът се нанася лесно и позволява лесното преодоляване на неравности в основата.

Терафлекс® гипсова шпакловка намира приложение при шпакловане и изглаждане на вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки, тухлени зидарии и др.

Притежава значителна устойчивост на напукване, високи якостни показатели и твърдост, като може да служи и като финишно покритие. Сместа е подходяща за лепене на гипсови корнизи и орнаменти.

Терафлекс® гипсово лепило – високоякостна модифицирана гипсова смес за зидане на неносещи стени и лепене на гипсови елементи

teraflex

Продуктът е предназначен за надеждно и сигурно изграждане на неносещи вътрешни преградни стени от гипсови блокчета, масивни гипсови панели и др. Характеризира се със своята изключителна сила на сцепление към основата и повишена здравина и еластичност на залепване.

Благодарение на факта, че Терафлекс® гипсово представлява пастообразна смес, с продукта се работи особено лесно и икономично. Лепилото бързо набира начална якост при втвърдяване, но същевременно подсигурява комфортното и удължено време за работа от повече от 90 минути.

Гипсовото лепило е подходящо също така и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Гипсови продукти от серията Терафлекс® – комплексен отговор на всички технологични изисквания

Гипсовите продукти на Марисан гарантират качествените резултати във всеки един аспект на строителната дейност, съчетавайки в себе си безкомпромисно качество на европейско равнище. Гамата покрива всички цели на конвенционалното строителство, предлагайки решения за всеки етап от строително-ремонтните дейности.

Super Finitura
Лепило за гипсогартон
Строителен гипс Фугопълнител за гипсокартон Бял сатен
Гипсова шпакловка
Гипсово лепило
Готов за работа danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Лепене на гипсови плоскости danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Фугиране на гипсови плоскости danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Фугиране на гипсови орнаменти и декорации danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Фино шпакловане danfoss danfoss danfoss danfoss
Грубо шпакловане danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Лепене на блокчета danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
Лепене на гипсови орнаменти danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss
При електромонтажни дейности danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss danfoss

За повече информация – Марисан.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: