pixel

Avalon – бъдещето на лепилата за плочки

AVASTAR

Въпреки бавното съживяване на строителния сектор, през последните години се наблюдава динамично развитие на технологиите за производство на cтpоителни материали. Част от този бранш е производството на лепила за плочки, където изглеждаше, че технологичното развитие е достигнало своя връх. Сериозните производители на cтроителни материали, ориентирани към постоянно усъвършенстване и инвестиции в развойна дейност, не приемат такава ситуация и полагат постоянни усилия в търсенето на иновативни високотехнологични и ефективни решения. Това предизвика и разработката на нови суровини, с които изпълнението на сложни технологични задачи стана постижимо.

Avalon е българска компания производител, която пое риска да инвестира в разработката на продукти и системи за лепене на плочки, притежаващи специални технически характеристики, които не може да бъдат открити в традиционните технологии. Това беше постигнато с изнасянето на развойната дейност на фирмата в своя лаборатория, позиционирана в град Сасуоло, област Модена, Италия, част от региона на Световния център на производители на керамични облицовки. Резултатът от работата на висококвалифицирания и притежаващ богат опит екип от специалисти в лабораторията, както и непосредственото наблюдение на тенденциите, налагани от водещи в световен мащаб производители на плочки, е създаването на Avalon Tecnologico – италианският начин да предложим ноу-хау и високотехнологичен инженеринг.

Avalon направи гигантски скок напред под контрола на италианските специалисти, като разработи и внедри в производство и представи на пазара AVASTARнова серия лепила и системи за лепене на плочки от висок клас. За производство на продуктите се използват цименти от най-високо качество, селектирани пясъци и специални химически добавки от ново поколение.

Звездите на Avalon в серията AVASTAR са лепилата на циментова основа, с търговски наименования TRAFFIC, HyFLEX и SUPERFLEX S1. Продуктовата серия е тествана в лабораторията в Италия съгласно строгите Европейски стандарти и е проектирана така, че да покрива нормите дори при експлоатация в критични условия.

SUPERFLEX S1

SUPERFLEX S1 представлява подобрено лепило на циментова основа Клас C2TE S1. Предназначено е за еластично залепване с особено висока якост и нулево вертикално свличане на керамични плочки, клинкер, гранитогрес или естествен камък, както и на голямоформатни плочки с размер до 120 х 120 cm, върху вертикални или хоризонтални критични и неравни основи. Подходящо е за полагане на облицовки по фасади, за вътрешни и външни пространства, върху под, стени и таван, в помещения за жилищно, търговско и промишлено приложение, а също така върху основи с тежки натоварвания и деформации. Препоръчва се за използване върху здрави и чисти стари керамични подови настилки (плочка върху плочка), подово отопление, стоманобетон (достатъчно отлежал), също и в зони подложени на замръзване или висок трафик.

Важно предимство на SUPERFLEX S1 е, че лепилният слой може да бъде полаган с дебелина от 3 до 15 mm, като по този начин се компенсират неравности по повърхността.

SUPERFLEX S1 е продукт, който без съмнение може да покрие и най-педантичните изисквания за качество, здравина и дълготрайност, както и да бъде използван за постигане на цели неподходящи за нормалните тънкослойни лепила.

 TRAFFIC

Лепилото TRAFFICКлас C2E S1, е още едно решение за лепене на плочки и представлява изключително пластично лепило, специално разработено за хоризонтално полагане на облицовки върху неравни, подложени на тежък трафик и деформации основи. Продуктът може да бъде полаган на слой с дебелина от 3 до 20 mm, което осигурява предимството да се спести влагането на труд и материали за изпълнение на изравнителна замазка, както и да се избегне времето за съхнене на такава замазка. Друга важна характеристика на лепилото е, че след смесване с вода то придобива флуидна консистенция, което улеснява работата с продукта, намалява значително умората при работа и скъсява сроковете на строителната операция, особено при големи площи. TRAFFIC е продукт, който предлага специфично свойство, което не се среща при традиционните лепила, а именно самонанасяне на гърба на плочката след нейното поставяне върху лепилния слой, без необходимост от потупване, като осигурява пълен контакт и при това не позволява на плочката да потъне. На така положената облицовка, може много лесно и прецизно да бъде зададен необходимия наклон или тя да бъде нивелирана.

Лепилото е подходящо за лепене на голямоформатни плочки с размер до 60 х 120 cm, лепене върху съществуващи здрави и чисти облицовки от плочки, естествен камък или мозайка без необходимост от грундиране, или върху основи с подово отопление. TRAFFIC намира приложение при полагане на гранитогрес, клинкер и керамични плочки за тераси, балкони и в области на засилен трафик като шоурумове, промишлени сгради, болници, училища и супермаркети.

HyFLEX

Третият представител на серията AVASTAR е лепилото HyFLEX – Клас C2TE. Продуктът е изключително пластичен и лек и изисква минимум усилия за нанасяне. Може да се полага на слой с дебелина от 3 до 10 mm и да покрива неравности на основата. Лепилото е подходящо за еластично високоякостно залепване на голямоформатни керамични плочки, гранитогрес или естествен камък с размер до 60 х 60 cm. Най-честото му приложение е за полагане на облицовки на супермаркети, молове, обществени сгради, където се полагат голямоформатни плочи, открити балкони, тераси, тротоари, подложени на замръзване или високи температури, следствие на пряка слънчева светлина, фасади, подложени на големи температурни амплитуди, басейни и площите около тях, залепване на изолационни материали, на закрито и открито, като топлоизолационни панели от EPS и XPS, пенополиуретан, каменна и минерална вата, ераклит, звукопоглъщащи панели и др.

Трите лепила са разработени във версия с удължено отворено време, предлагат се в трислойни торби с тегло 25 кг, подредени на изцяло защитен от проникването на влага палет и може да бъдат произведени в сив и бял цвят.

TRAFFIC, HyFLEX и SUPERFLEX S1 са продукти които може да бъдат перфектно съчетани в система с тънкослойната еластична хидроизолация на циментова основа AQUA BARRIERA от серията AQUASTAR. Работата в система от напълно съвместими компоненти разширява значително обхвата на приложение, особено на места с високо натоварване от вода и влага. Предвид отличните хидроизолационни свойства, високото сцепление с множество строителни повърхности, способността да премоства пукнатини до 1 mm, високата си еластичност и пълната съвместимост с циментови продукти, AQUA BARRIERA е идеален компонент за системи от хидроизолация и циментови лепила за плочки. Тънкослойното хидроизолационно покритие осигурява допълнителна екстра, а имено ремонт на проблемни тераси с течове, без да се премахва старата облицовка и без да се повдига значително нивото.

Лепилата от серията AVASTAR са надеждна алтернатива на водещите марки в бранша, като в същото време предлагат отлична икономическа ефективност с поносима за българския пазар цена.

Avalon е млада компания, познаваща съвременните нужди на клиентите. Продуктите са произведени с нови технологии, които тепърва ще срещаме в строителния бизнес и които ще бъдат полезен инструмент за заетите в бранша. Почувствайте силата на италианските технологии с продукти произведени в България.

Посетете нашия сайт www.avalon.bg и се запознайте се останалата продуктова гама на Avalon – лепилни и шпакловъчни смеси за топлоизолации, EPS – топлоизолационни плоскости, система за декоративни покрития или интегрирани системи за фасади.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: