pixel

T-Rex Green –зеленият път на Soudal

T_REX

През 2022 Soudal пусна на пазара първото по рода си монтажно лепило с формула базирана и съставена от рециклирани суровини, в опаковка изработена от рециклирана пластмаса и за чието производство са използвани слънчева и енергия от ветрогенератори. Името на лепилото е T- Rex Green – част от една от най-новите и иновативни серии лепила Soudal T-Rex, но която също така вече е добре позната и позиционирана на българския пазар. Тези последни разработки на Soudal идват в отговор на все по-актуалния и набиращ популярност дебат за защита на природата и намаляването на въздействието на човешката дейност върху нея. Достатъчно е да погледнем цифрите, за да видим как Soudal превръща намеренията си в конкретни действия.

T_REX

T_REX

Новите лепила T-Rex Green са с много високо ниво на представяне и без разтворители, 82% от чийто състав са преработени суровини, а 35% от тях са на биооснова. А всичко това е постигната без да се прави компромис с качеството или очакванията на клиента към едно монтажно лепило. Изпитанията на „зеленото „ лепило са впечатляващи, освен голямата първоначална сила на залепване, след достигане на крайната сила T-Rex Green може да издържа натоварване до 250 кг/м², което го прави много подходящо за залепване и фиксиране на тежки материали, като различни видове панели, дървени и PVC первази, улей за кабели към всички обичайни строителни повърхности в това число дърво, синтетични материали, камък, плочки за стена, бетон, гипсокартон и др. В зависимост от приложението T-Rex Green може да бъде избиран в два варианта – за залепване на леки и залепване на тежки материали. Като първият е по-подходящ за малки декоративни елементи, а вторият вариант когато здравината на връзката е от съществено значение. И при двата варианта лепилото се нанася директно само върху едната повърхност, като по този начин се избягва трансферният метод на залепване, характерен за много от лепилата от този клас и който понякога обърква потребителя.

T_REX

Въпреки все още краткия си път T-Rex Green привлича вниманието на все повече специалисти и потребители, а признанията също не закъсняват. Solar Impulse Foundation – базирана в Швейцария екологична фондация, чиято мисия е опазването на околната среда призна и награди усилията на Soudal за намаляване на въглеродните емисии и ограничаване на употребата на суровини за първи път. Това се присъжда единствено на продукти, които са едновременно екологични, но и печеливши. Логото и индивидуалният печат на Solar Impulse Foundation е отпечатана на всеки един флакон от лепилата T-Rex Green – гаранция за най-високо качество и продължаваща социална ангажираност на Soudal.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Судал

Soudal е водещ световен производител на полиуретанави пени, лепила, уплътнители и покривни уплътнения. За своята 50-годишна дейност компанията Soudal се е превърнала от малка семейна фирма в международен холдинг, притежаващ производствени предприятия и представителства на всички континенти. Собственият изследователски център, в който работят повече от 30 висококвалифицирани специалисти, постоянните инвестиции в най-нови технологии, а също така съвременната производствена база осигуряват най-добрите решения, най-високо качество и безопасност на продукцията.

Прочетете също: