pixel

Ултразвукова измервателна технология на топлинна енергия бе представена в Бургас

топлофикация

Източник: publics.bg

Технологии в сферата на топлофикационната автоматика бяха представени на семинар в Бургас. Под домакинството на „Топлофикация” Бургас експерти от водещата в областта на отоплението компания „Данфосс” изнесоха лекции за изграждането на максимално ефективни енергийни системи. Освен служителите на бургаското топлофикационно дружество, с последните новости в областта на измерването на топлинната енергия, регулирането на потреблението и апартаментните абонатни станции се запознаха също инженери, инвеститори и проектанти от града.

Пред гостите бе представена патентована ултразвукова технология за лесно измерване и дистанционно отчитане на потреблението на топлоенергия в абонатните станции. Според специалистите сега познатото измерване с влизане в помещенията на абонатните станции категорично ще остане в миналото и ще бъде заменено с интелигентното отчитане от разстояние. Показаната в Бургас технология е една от първите одобрени в Европа за ултразвуково измерване. Наред с нея присъстващите се запознаха и с интелигентни управляващи компоненти – контролери от най-ново поколение. „Мозъкът на отоплителната система” дава възможност за оптимално регулиране на експлотационните показатели и функционирането на системата. Съвременната енергийна инфраструктура бе допълнена и с подробно разглеждане на децентрализирани отоплителни системи, които осигуряват гъвкав подход при използване на енергийните източници и значително намаляват консумацията на енергия.
„Традиционните решения вече не са достатъчни – необходимо е ново мислене за справяне с предизвикателствата на обществената еволюция” – признаха експертите от направление „Топлофикационна автоматика” на „Данфосс”.
„Професионализмът не е даденост и затова се стараем да надграждаме знанията и уменията на нашите служители при всяка възможност. В днешно време технологиите се променят мълниеносно и за да сме в крак с новостите имаме нужда от подобни семинари. Надявам се срещата да се е оказала ползотворна и за партньорите ни от „Данфосс”, и да се превърне в начало на съвместна дейност,” заяви изпълнителният директор на „Топлофикация”- Бургас инж. Въльо Дучев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: