Одобрен е първият проект по JESSICA

JESSICA

Източник: publics.bg

Одобрен е първият проект, финансиран по Съвместната европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските райони ( Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas – JESSICA), съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). По инициативата ще бъде финансирано обновяването на градския пазар в Стара Загора. Справка в страницата на фонда сочи, че индикативната стойност на проекта е 3 млн. лв. Финансирането от страна на Фонда е в размер на 900 хил. лв.

По думите на министър Лиляна Павлова процедурата за одобрение на проекта за реконструкция на Женския пазар също е в напреднала фаза. Други проекти, заложени в програмата са пазар „Чаталджа“ във Варна (8 млн. лева, финансиране от фонда: 2,150 млн. лв), изграждане на дублиращ гребен канал в Пловдив (фаза 1: 9 млн. лв., финансиране от страна на фонда: 2,4 млн. лв) и доизграждането на спортната зала в Русе (26 млн. лв, финансиране от фонда: 6 млн. лв).

Общият размер на ресурса за изпълнението на подобни проекти е 160 млн. лева. Освен такъв тип проекти, със средства от JESSICA ще се финансират всякакъв род идеи за обновяване на градовете, които обаче генерират приходи, посочи министър Павлова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: