pixel

Офис сграда с широчина от едва 2,7 метра в Токио

SO&CO

Студиото SO&CO проектира супертънка офис сграда, разположена в алеята между две сгради в Токио, Япония, която съдържа пет малки бетонни работни пространства.

SO&CO

Офисният блок, наречен Multi-Tenant Building в Гинза, е разположен на тесен парцел с форма на Г върху плътно застроен район в един от водещите търговски квартали в града.

SO&CO

Сградата разполага със страхотна бетонна фасада, проектирана от SO&CO, за да се откроява на фона на „солидните и непривлекателни“ сгради, които обикновено заемат тези странични улици, за да привлекат вниманието на минувачите.

SO&CO

За да се увеличи максимално пространството в рамките на тесните ограничения на локацията, SO&CO разделя сградата на два съседни обема, които се вписват в L-образната форма на мястото. Най-малкият обем, който е с лице към улицата, е широк едва 2,7 метра.

SO&CO

Тесният вход на офиса води в светло пространство в сърцето на офисния блок, което свързва двете части чрез четириетажно стълбище с отворена конструкция.

SO&CO

Подобно на фасадата, вътрешните облицовки на всеки офис се характеризират с откритата бетонна конструкция. Това е проектирано от SO&CO, за да формира минималистичен фон към вещите на всеки наемател, докато споделеното стълбище може да бъде използвано като споделен шоурум или изложбено пространство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: