pixel

Улесняват пешеходния достъп до метростанция „Цариградско шосе

метро

Източник: 24chasa.bg

До един месец очаквам да бъдат готови проектите за пешеходен достъп до метростанция „Цариградско шосе“, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на заседание на Столичния общински съвет.

В отговор на питане от общинския съветник от БСП Борис Цветков относно осигуряването на достъп на гражданите от ж.к. „Дружба 2″ до метрото, столичният кмет отново напомни, че трасетата на метрото са одобрени от експертни съвети на общината.

„Трасетата са разглеждани и от експертни съвети на Министерство на околната среда и водите“,  заяви Фандъкова.

Предвид обаче оплакванията на жителите на квартала, че достъпът до метростанция „Цариградско шосе“ е затруднен, столичният кмет посочи, че вече се разработват проекти за варианти на различен пешеходен достъп, които преди приемане ще бъдат предоставени и на самите жители.

„В момента върви и тръжна процедура за бул. „Копенхаген“ за участъка до бул. „Цариградско шосе“ и след като той бъде изграден, ще има и автобус, който ще осигурява достъп до метростанцията за 5 минути“, отбеляза Фандъкова и подчерта, че общината ще ремонтира и улица „Обиколна“ в района.

През следващия месец трябва да бъде готов и вариантът за осигуряване на пешеходен достъп чрез изграждане на тунел към метростанция „Цариградско шосе“, съобщи Фандъкова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: