pixel

BASF със сайт за устойчиво строителство

устойчивото строителство

Източник: greentech.bg

BASF обяви официално старта на нов сайт, който предлага най-добрите практики и за подпомагане на бързо разширяващия се сектор на устойчивото строителство.

Компанията заяви, че сайтът ще осигурява бърз достъп до информация за широк спектър от продукти и решения, които помагат за справяне с много екологични предизвикателства, пред които е изправена индустрията, като например необходимостта от все по-трайни и олекотени материали, подобряване на ресурсната и енергийната ефективност, борбата с изменението на климата.

Освен да предоставя наръчници за най-добри практики, порталът цели да да действа като „борса за обмен на идеи“ за производители, предприемачи, строителни предприемачи и архитекти. Сайтът им предлага възможност да обменят уроци и казуси от жилищни и нежилищни строителни проекти, както и от по-големи инфраструктурни проекти.

Например, сайтът дава насоки как оптимизирането на производството на бетон с цел намаляване на въздействието върху околната среда е помогнало на строителите на голяма бизнес-сграда да намалят емисиите на CO2 с 15 838 267 килограма по време на строителството на първите 40 етажа от сградата. Това е подход, който може да бъде повторен за широк кръг от проекти.

BASF се стреми да засили участието си в строителния бранш, който в момента генерира около 10% от общите й продажби.

„Устойчивото развитие е изключително важен въпрос за строителната индустрия и химията играе важна роля в разработването на иновации за устойчиво строителство”, казва д-р Тилман Краух, президент на поделението за строителни химикали. „Сайтът е прозорец към това, което правим, особено в областта на устойчивото развитие. Той е предназначен да информира, да свързва и да подготвя нашите строителни партньори чрез лесен достъп на информация, знания и идеи.“

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: