pixel

Пуснаха столичните фонтани

фонтани

Източник: dir.bg

Столичните фонтани вече ще радват гражданите и гостите на София, съобщи Столичната община. Съоръженията са почистени, извършена е профилактика на помпите и дюзите, направени са необходимите ел.-замервания на десетте фонтана, стопанисвани от Столичната община.

Два от тях – този пред Народния театър „Иван Вазов“ и фонтанът на площад „Бански“, са изцяло ремонтирани миналата година. От общината очакват с ремонтите значително да се намалят месечните разходи за вода на съоръженията.

Тази година няма да заработят единствено четирите каскади и фонтанът в подлеза на НДК, които предстои да бъдат ремонтирани. Реконструкцията им ще бъде извършена като част от проект за възстановяване и обновяване на парковото пространство на НДК, с който общината кандидатства за финансиране по ОП „Регионално развитие“. В момента проектът е в процес на оценка и очаква одобрение.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: