pixel

Пловдив получи 2 милиона лева от държавата за моста на „Васил Априлов“

пловдив

Източник: vestnikstroitel.bg

Община Пловдив получи 2 милиона лева от държавния бюджет за ремонта на моста на река Марица по булевард „Васил Априлов“. Сумата бе преведена вчера по сметките на общината. Средствата бяха одобрени през февруари на първото за тази година заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Мостът на река Марица по булевард „Васил Априлов“ в Пловдив е въведен в експлоатация през 1977 година. Съоръжението е на повече от 35 години и се нуждае от цялостна реконструкция. Той е с обща дължина 172 метра и широчина 30 метра. Експертна комисия установи течове, оголена армировка, корозия по стоманени части, компрометирана хидроизолация, напукана и частично разрушена пътна настилка.

Количествено-стойностните сметки показаха, че за цялостната реконструкция са необходими над 3.3 милиона лева.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обясни, че ремонтът ще бъде извършен на два етапа – на източното платно, а след това и западното платно. Средствата ще бъдат разпределени в две бюджетни години.

Отпускането на тези 2 милиона лева от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще позволи възстановяването на моста да започне още тази година. В момента се изготвя технически проект, уточни кметът инж. Иван Тотев.

С този проект показваме как работи новото управление на Община Пловдив. Подготвяме проекти и когато се осигури възможност за финансиране, ние вече сме подготвени и обектите започват да се изпълняват скоростно, коментира още инж. Тотев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: