pixel

София иска 130 млн. евро за когенерация

evro sofia

Столична община иска 130 млн. евро от Брюксел за когенерация, която да намали сметките за парно, които плащат софиянци. Проектът е заложен в ОП „Околна среда“.

Става дума за проекта за изграждане на инсталация в „Топлофикция София“, която да ползва горивото, произведено от бъдещия завод за боклук, и така да намали значително нужното количество газ за дружеството.

Проектът бе обсъден в понеделник в Страсбург на среща на кмета на София Йорданка Фандъкова и шефа на групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол.

Като задача с важно екологично значение проектът вече има подкрепата на Европейската комисия.

Фандъкова е запознала Дол и с останалите приоритетни за София проекти през новия програмен период. Това са строителството на метрото, модернизирането на градския транспорт и заводът за боклук.

Столичната община е защитила проекти на обща стойност 3 млрд. лв., от които безвъзмездното финансиране от ЕК е 2 млрд. лв

„Кметът Фандъкова реализира големите проекти на София, които реално променят живота на хората и градската среда. Тя работи много и винаги, когато се срещаме тя показва резултати и напредък. Затова тя има моята подкрепа като работещ кмет“, заяви Джоузеф Дол.

Фандъкова бе в понеделник в Страсбург за представянето на обща изложба между Библиотеката на хуманистите в Селеста, Столична община и Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в сградата на Европейския парламент.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: