pixel

Турция спря проекта за ТЕЦ край Резово

резово

Източник: 24chasa.bg

Проектът за строителство на ТЕЦ в района на турската гранична община Инеада е спрян.

Това обяви Тахир Яшък, кмет на община Инеада, която е разположена южно от Резово.

Кметът и негови колеги от общините Визе и Демиркьой заявиха на форум в Бургас категоричното си несъгласие с енергийния проект, информира Дарик. Те подчертаха, че идеята за ТЕЦ край Инеада не е правителствен проект, а намерение на частни инвеститори.

Според Тахир Яшък турският министър на екологията е застанал на страната на протестиращите граждани и е отказал да одобри проекта, заради което той вече не стои на дневен ред.

Турските кметове отказаха да обсъждат темата за евентуално строителство на АЕЦ, защото според тях това е официална правителствена политика, която трябва да бъде разисквана на друго ниво. Те обясниха, че до момента никой не е ги е известявал за намерение на турското правителство да строи атомна централа в района.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: