Пускат в събота кръстовището при ВМА

бул. „Иван Гешов”

Източник: dir.bg

В събота ще бъде пуснато движението по новото кръстовище на бул. „Иван Гешов” и ул. „Георги Софийски”. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на семинар за обсъждането на проектобюджета за София за 2013 г., предаде „Фокус“.

Кръстовището на две нива при бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. Георги Софийски“ е едно от петте от този тип, които се финансират от Европейската инвестиционна банка.

Обхватът на обекта е частта на бул. „Акад. Иван Гешов” от бул. „Цар Борис III” до кръстовището с ул. „Урвич”. Централното платно на бул. „Акад. Иван Гешов” минава под бул. „Цар Борис III” (съществуващото положение), продължава тунелно под ул. „Св. Георги Софийски” и излиза на ниво при ул. „Урвич“.

Новопроектираната пътна връзка дава възможност да се излезе на ниво преди ул. „Св. Георги Софийски”.

При кръстовището с ул. „Св.Георги Софийски” входящите клонове на бул. „Акад. Иван Гешов” са с ширина 10,50 м, а изходящите са с ширина 7,00м. Конструкцията на съоръжението е проектирана от монолитен стоманобетон. Надлезът по бул. „Акад. Иван Гешов” осигурява безконфликтно пресичане на ул.„Св.Георги Софийски” и облекчаване на кръстовището от директно преминаващите транспотни потоци по бул. „Акад. Иван Гешов” по направление бул. „Цар Борис III” – бул. „България” и обратно.

„Работихме в условията на продължаваща финансова криза. С предложението ни за следващия бюджетен период искаме растежът да продължи” – заяви Фандъкова при представянето на бюджета на общината за следващата година.

„През 2012 г. София имаше доста успехи, те се дължат на съвместната ни работа. София се сдоби с втора метролиния. Метрото в София е с дължина вече 31 км. Реализирахме две от кръстовищата на две нива. Имаме нов участък от Южната дъга, заложихме средства и за енергийна ефективност, обновяване и прилагане на енергоспестяващо мероприятие в общинските сгради, в 100 общински сгради се намаляват вредните емисии”, каза още кметът.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: