pixel

Магистрала Тракия трябва да се строи 4 пъти по-бързо

тракия

Източник: darikfinance.bg

Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала „Тракия“, за да бъде спазен планираният срок за нейното завършване, който остава 31 май.

Това каза министърът на регионалното развитие край с. Зимница Екатерина Захариева, която с изпълнителния директор на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров инспектира строителството на лот 4 на магистралата. „Това, което видях, не ме радва“, каза още строителният министър.

При пълна мобилизация магистралата може да бъде готова до началото на активния летен сезон, смята Захариева. Тя уточни, че в договора с изпълнителя на строежа сдружение „Тракия IV“, е предвидено удължаване на срока за завършването на обекта с времето, през което не се е работило поради неблагоприятни климатични условия и непредвидени обстоятелства.

Според Захариева днес ще има среща между изпълнителя, финансиращата банка и собствениците на фирми, от които е наета пътностроителна техника, за да се решат възникналите проблеми между тях. Захариева смята, че не съществува никаква опасност да бъде спряно европейското финансиране на обекта и допълни, че контролът на качеството на изпълнение ще продължи, както и досега.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: