pixel

Хобитски къщички в двора – за почивка или за работа

хобит

Източник: greentech.bg

Хобитският стил може да стане част от двора на голяма къща, където се почива или пък се отглеждат селскостопански животни – така смята една малка семейна фирма в САЩ, която предлага малки постройки в хобитски стил за почивка, забавление, отглеждане на животни или градинарство.

Wooden Wonders е малка семейна фирма, проектирала и изграждаща „Хобитски дупки“ за най-различни нужди. В момента са налице пет разновидности – къщички за игра за деца, къщички за кокошки, бараки, вили и сауни. Те до една следват основния дизайн на хобитите – такива, каквито ги описва Толкин.

Фирмата е създадена през 2009 г., а оттогава досега е продала около 70 хобитски къщички. Тези за детска игра и за отглеждане на пилета могат да бъдат изработени и доставени на посочен адрес, докато другите три вида се доставят на части и се сглобяват на място.

Малката семейна фирма работи гъвкаво и може да персонализира външния вид според желанията на този, който си поръчва хобитска къщичка за една или друга цел. Борави се с различни цветове и материали, вграждат се разнообразни допълнителни характеристики и функции.

Всеки модел, без значение какво е неговото предназначение, има характерен извит покрив и кръгла входна врата. Повечето са построени на нивото на земята, но малката семейна фирма няма притеснения и да ги вкопае в земята, за да постигне вида, предложен от самия Толкин. Както и при конкретния избор на дизайн и това зависи от купувача – дали къщичката да е над или под земята.

Размерите също могат да се променят и фирмата може да построи по-големи къщички, но засега работата им налага да правят повече малки постройки.

къщичка

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: