pixel

Трима са кандидатите да строят и проектират лот 2 на АМ „Струма”

AM Струма

Източник: vestnikstroitel.bg

В Агенция „Пътна инфраструктура” отвориха трите ценови оферти за проектиране и строителство на лот 2 „Дупница – Благоевград“ от автомагистрала „Струма”. Процедурата се проведе в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. Отворените предложения са на гражданско дружество „ДМХ”,  консорциум „Струма – Лот 2” и обединение „ОХЛ – Трейс – Струма ІІ”. Офертите са съответно за 304 969 304 лева, 298 935 000 лева и 354 648 485,30 лева, като всички цени са без ДДС.

До отваряне на ценовите предложения не бяха допуснати гръцката компания „Актор”, обединение „Струма 2012” и съвместно предприятие „Тодини – Салини”. Причината за това е, че техническите им предложения не отговарят на изискванията, обясни Благородна Йорданова, председател на комисията, която трябва да определи изпълнителя. „До края на годината се очаква да има избран проектант и строител за тази отсечка“ – допълни инж. Лазаров. Трасето е с дължина 37 км, а срокът предложен за строителство е 22 месеца.  Проектът се финансира по ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: