pixel

Novotel отвори и в София

Novotel София

Източник: capital.bg

Първият хотел от веригата Novotel отвори врати в София. Четиризвездният хотел на бул. „Цариградско шосе“ работи от началото на декември, около месец по-рано от планираното откриване през януари 2013 г. Вече е включен и в резервационната система на веригата. Той е вторият в страната, работещ под марката Novotel, след едноименния хотел в Пловдив.

Софийският Novotel се намира на бул. „Цариградско шосе“, близо до The Mall, и оформящата се в съседство голяма офис зона. Собственикът на проекта „Ем Ейч Кю“ е дружество на строителната компания „Маркан“. Тя си партнира с носителя на правата върху марката Novotel – френската верига Accor, още от началото на инвестицията.

Сградата има две функции – хотел и офисна част. Оперативната част от хотела е разположена на първите две нива, офисите заемат следващите шест, а стаите за гости се намират на последните седем етажа от нея. Novotel София има 178 стаи, четири, от които са приспособени и за хора със специални нужди.

Офис частта е клас А, с площ 7500 кв.м. Заедно с хотела тя е подсигурена с необходимите паркоместа, уточниха от компанията инвеститор. Общо сградата е на петнадесет етажа.

„Novotel София“ е първият и единствен 4-звезден хотел в столицата, построен изцяло по стандартите на Accor“ – посочи Винсент Дюжарден, генерален мениджър на хотела. Договорът с френската компания от самото начало предвиждаше тя да поеме управлението на хотела. Офис частта се управлява от AIG/Lincoln Asset&Property Management Company.

Novotel е среден клас марка от групата на Accor и управлява над 400 хотела в 60 страни. Софийският хотел е насочен, както към бизнес пътувания, така и към такива с цел почивка. Заради близостта си до летището разчита и на много посещения от чужденци. Има шест зали с капацитет до 280 посетители, както и със специална зала за срещи Eureka, оборудвана по съвременните технологични изисквания. Разполага още с голям фитнес център и ресторант със здравословна кухня Nouveau Sens.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: