pixel

Ремонти по ”Витошка” до края на годината

витошка

Източник: dir.bg

До края на годината ще е готова цялата пешеходна зона на столичния булевард „Витоша”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя инспектира хода на ремонта в отсечката между улиците „Солунска“ и „Неофит Рилски“, съобщи Ekipnews.com. Вторият етап от ремонта ще приключи следващия месец.

“В средата на юни ще сме готови с този етап. Важно е качеството, немски са материалите. Стойността е 1.7 млн. лв. и трябва да бъде готов до 15 юни“, каза г-жа Фандъкова.

Забавянето на ремонта по булевард „Витоша” засега е минимално и няма да бъдат налагани глоби на изпълнителя, ако се окаже, че причините са производствени. Очаква се до края на май или началото на юни да започне изграждането  на естакадата при Семинарията.

Започнал е ремонт на тротоарите и по ул.“Стефан Караджа“ и ул.“Хан Крум“. Изпълняват се и строително-ремонтни работи и по паважната настилка на ул. „Стефан Караджа“ като част от програмата за текущ ремонт на Столична община.

Обновяват се тротоарите по ул.“Зайчар“, както и бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“, ул.“Иван Асен ІІ“. По програмата за текущи ремонти тази пролет до момента са извършени ремонти на общо 8630 кв.м тротоари сред които са бул. „Цар Освободител“, бул.“Васил Левски“ (в района на Сточна гара), ул.“Поп Богомил“, ул.“Струма“, ул.“Одрин“, ул.“8-ми декември“, ул.“Латинка“, ул.“Шипка“ и др.

Предстои да започнат ремонтни работи по тротоарите на бул.“Христо Смирненски“, ул.“Кирил и Методий“, ул.“Будапеща“, ул.“Веслец“, ул.“Сердика“, ул.“Дунав“ и др. Със строителството на пробива на бул.“Царица Йоанна“се изпълняват и нови тротоари.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: