pixel

Трасето на магистрала „Хемус“ може да бъде променено

хемус

Източник: 24chasa.bg

Трасето на магистрала „Хемус“ може да бъде променено, за да обслужва повече населени места. Това заяви служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева по БНТ.

При предишното проектиране на новия участък стремежът е бил той да обслужва основно Плевен и Велико Търново. Сега предстои да се прецени дали няма и по-ефективни решения, обясни Захариева.

Промяната на трасето може да стане при нови предпроектни проучвания. Старите са от периода 1992-1993 г. и не могат да се ползват за искане на финансиране от ЕС. Проектът за автомагистрала „Хемус“ ще бъде финансиран по оперативната програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г., а строителството на магистралата е предвидено през следващия програмен период 2014 – 2020 година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: