pixel

Главният архитект на София е против замразяване на строителството в „Младост“

mladost

Подходът да се спре строителството в район „Младост“ е много неправилен. Това смята главният архитект на София Здравко Здравков. По думите му се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема.

„Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен“, обясни Здравков по БНТ.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи дори една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в района ще бъдат замразени. „Спекулирането с думата „мораториум“ е изключително опасно“, предупреди главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, категоричен е Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда – да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай.

„Аз получавам сигнали ежедневно – миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на „Топлофикация“. Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен“, каза още Здравко Здравков.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: