pixel

Протест срещу дупките на прохода Петрохан

петрохан

Източник: dnevnik.bg

Протестите на прохода Петрохан ще продължат да се провеждат всяка седмица, докато исканията на гражданите за ремонт на пътната настилка не бъдат удовлетворени. Това заяви пред „Фокус“ Милован Катани, който е сред участниците в протеста.

Вчера в местността Малка Бързия на прохода се събраха около 400 души. За около един час пътят през Петрохан остана затворен. От организаторите и участниците е взето решение протестите да продължат всяка неделя от 14.00 часа, докато проблемът с огромните дупки и лошото състояние на пътя през старопланинския проход не бъде решен.

Вчера общинският съвет в Берковица прие специална декларация, с която подкрепя протеста на шофьорите срещу състоянието на пътя за София през прохода. В документа те настояват строителното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ да продължат ремонта на пътното платно, спрян през 2012 година поради липса на средства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: