3,6 млн. лв. инвестира в строителство община Самоков

строителство

Източник: vestnikstroitel.bg

Годишната програма на община Самоков за строителство и ремонти включва обекти на обща стойност около 3,6 млн. лв. Това стана ясно от решение на общинския съвет миналата седмица. Най-големият обект е новото депо, за което са предвидени 307 хил. лв. За реконструкция на градинката пред дома за стари хора „Сем. д-р Калинкови” са заделени 264 хил. лв., за възстановяването на сгради в Девическия манастир – 200 хил. лв. Ще се благоустроява и площадът около Голямата чешма, като за тази цел ще се изразходват 166 хил. лв.

200 хил. лв. ще бъдат инвестирани в решаване на тежкия проблем с водоснабдяването на Говедарци и съседните села Маджаре и Мала църква.

180 бона се планират за ремонта на ОПУ „Неофит Рилски”, а 120 хил. лв. – за разширението на НУ „Д-р Петър Берон”. В изграждането на детски и спортни съоръжения на територията на града ще се инвестират 127 хил. лв.

100 хил. лв. са за улични ремонти в центъра, в курорта Боровец и селата. За изпълнението на програмата 2,5 млн. лв. ще бъдат собствени общински средства, 550 хил. лв. – субсидия от републиканския бюджет, а около 600 хил. лв. са от други източници.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: