pixel

Над 30 млн. лв. за ВиК-мрежата на Стара Загора

веи

Източник: standartnews.com

Съвсем скоро Стара Загора ще бъде един от малкото големи градове със 100 процента канализационна мрежа, включително и на крайните квартали. Интегрираният воден проект на общината, който предвижда над 30 млн. лв. инвестиции във ВиК-мрежата, вече е пред старт. Договорът за изпълнение на строително-монтажните работи по проекта бе подписан във вторник от кмета Живко Тодоров за Стара Загора и Цветан Цонев, главен изпълнителен директор и заместник-председател на Съвета на директорите на Трейс Груп Холд, водещ партньор в консорциума-изпълнител.

Строителството трябва да приключи до 10 месеца и включва подмяната на главен колектор в града,улица „Княз Борис І“ , отливен канал и дъждопреливник , канализационна и водоснабдителна мрежа в кварталите АПК и „ Кольо Ганчев-запад“ и канализация на близкото с. Богомилово.

Проектът е финансиран от кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез оперативна програма „Околна среда“ и трябва да приключи за 10 месеца.

Според Цветан Цонев той е амбициозен, а относно сроковете изпълнителят коментира: „До 3-4 седмици ще започнем работа на няколко площадки с по няколко екипа, общо до 600-700 човека. Осъзнаваме важността му за населението, затова ще направим всичко за качественото му изпълнение и в срок“, увери от името на строителите Цонев.

За интегрирания воден проект, който осигурява безвъзмездна финансова помощ за над 39 млн. лв., Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект, припомнят от общината.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: