pixel

Транспортният проект на Варна върви към финал

varna

И последният компонент от мегапроекта за интегриран градски транспорт на Варна, на обща стойност 114 млн. лв., вече е задвижен. Това стана ясно, след като в понеделник общината обяви обществена поръчка за избор на надзор на строителството на високоскоростния автобусен коридор.

В последния работен ден от миналата седмица бе публикувана обявата за проектиране и строителство на самата отсечка. Коридорът е с дължина 15 километра и ще свързва кв. “Владиславово” с кв. “Бриз”.

Освен високоскоростния маршрут, избраният изпълнител ще трябва да изгради още 27 светофарни уредби, 60 спирки и една велоалея по протежението на целия път. Поръчката е на стойност 40 млн. лв. и представлява най-сложния компонент от мегапроекта.

Към момента единствената завършена част по проекта е доставката на 70-те нови автобуса за “Градски транспорт”.

Останалите компоненти на проекта са в различни фази на реализация. Всички дейности трябва да са приключили до лятото на 2015 г. Общината най-вероятно ще поиска от управляващия орган на оперативна програма “Регионално развитие” удължаване на крайния срок до ноември догодина.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: