pixel

Топлоизолационна система ТЕРАПОР® ULTRA – PASSIVE HOUSE

марисан

Източник: Марисан

ТЕРАПОР® ULTRA – PASSIVE HOUSE е топлоизолационна система с извънредно високи топлоизолационни характеристики, изпълнена с фасаден полистирен с вградени в структурата му графитни рефлектори и абсорбатори и плочи с различни дебелини в зависимост от конкретните условия и изисквания. Всички нейни съставни елементи са практически изпитани и добре подбрани, така, че взаимно да се допълват по оптимален начин и да работят в система.

ТЕРАПОР® ULTRA – PASSIVE HOUSE е особено подходящ за нискоенергийни и пасивни сгради. Вграденият в структурата на EPS-а графит отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV лъчи. Това го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата. Използването на графитен полистирол в топлоизолацията на сградата повишава  енергийната ѝ ефективност с около 20% – 25% в сравнение с тази при обикновения стиропор. Предпазва помещенията от изстудяване през зимата и от прегряване през лятото, спестявайки до 80% от разходите за отопление и охлаждане. Системата за тониране Energy in colors предлага множество варианти за индивидуално оформяне на финишното покритие на топлоизолационната система в цвят и структура,  давайки възможност за избор от повече от 1960 цвята и 5 структури на декоративни мазилки.

ТЕРАПОР® ULTRA – PASSIVE HOUSE притежа следните свойства:

–  извънредно високи топлоизолационни характеристики във всички сезони
–  подходяща за нискоенергийни и пасивни сгради
–  екстремно намалява разходите за отопление и охлаждане
–  съдържа графитни рефлектори и абсорбатори
–  високо паропропусклива и позволява „дишането“ на конструкцията
–  висока влагоустойчивост и еластичност на финишното покритие
–  интегрирана защита срещу гъбички, плесени и мухъл
–  устойчива на замърсяване и стареене
–  устойчива на UV-лъчи
–  отлична дълготрайност и стабилност на цвета
–  бърз и лесен монтаж
–  сертифицирана система с 15 години гаранция

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: