pixel

Зоопарк в Сингапур е първият с еко-сертификат

Речно сафари

Източник: greentech.bg

Чисто новият зоопарк „Речно сафари“ в Сингапур е консервационен проект, който събира под един покрив флората и фауната на осем световноизвестни реки. Амбициозният зоологически атракцион, посветен на дивата природа, е първият парк в света, постигнал сертификация Green Mark Platinum. В парцела с площ 11 хектара е построена конструкция, която свежда до минимум въздействието върху околната среда и същевременно служи като център, в който посетителите да се запознаят с природните условия и животните на света.

Сингапур

“Речно сафари“ е изложба на целия растителен и животински живот от Амазонка, Мисисипи, Конго, Нил, Ганг, Мъри, Меконг, Яндзъ. Паркът е разделен на четири зони, като има и издигнат мост с изглед към парка. Има приключенски сектор „Реките на света“, куест-игра „С лодка по Амазонка“, както и „Наводнената гора около Амазонка“. „Гората на гигантската панда“ пък е локална ботаническа градина, която описва териториите около река Яндзъ.

Основният павилион на парка имитира дървесна къща за сафари, където бамбукови колове се издигат нагоре, за да поддържат покрива на конструкцията.

Отделните таматични области се разгъщат както на открито, така и на закрито. Има и покрита пешеходна пътека над язовир Селетар, където посетителите могат да наблюдават местния морски живот.

пешеходна пътека

Зоопаркът със сертификат Green Mark Platinum приветства посетителите, желаещи да се запознаят с богатия растителен и животински свят на големите реки на света, без да напускат Сингапур.

 Green Mark Platinum

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: