pixel

Природен парк „Сините камъни” изгражда нов туристически център

сините камъни

Източник: vestnikstroitel.bg

Изгражда се нов туристически център и управление на природен парк „Сините камъни“. Символичната първа копка на строежа направиха кметът на Сливен Кольо Милев и народните представители Десислава Танева и Диян Дечев.

Кольо Милев посочи, че очаква новият център да бъде притегателно място за туристите и увери, че общината ще изгради в срок инфраструктурата около новата сграда.

Туристическият център трябва да бъде завършен за шест месеца. Той се намира в западния край на Общинския пазар, до Клуцохорския мост. Теренът е предоставен от община Сливен с договор за безвъзмездно отстъпване право на строеж върху общинска земя през януари тази година. Директорът на Природен парк „Сините камъни“ Ирина Петрова благодари на кмета на Сливен и общинските съветници за бързото решение на въпроса.

Строежът е част от проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Сините камъни” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз. Общата му стойност е 3 680 687, 86 лв., като 3 128 584,68 лв. са европейски средства, а останалите 552 103,18 лв. са от държавния бюджет.

Срокът за цялостно изпълнение на проекта е до 31.03.2015 г., а бенефициент е Природен парк „Сините камъни“.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът по строителството инж. Иван Манчев, областният управител Корнелий Желязков общински съветници, директорът на Регионална дирекция по горите Сливен инж. Георги Русев, управителят на фирмата-изпълнител на обекта „Монолит“ ООД Атанас Койчев, проектантът арх. Георги Койнов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: