pixel

Студентските жилища – пазар с перспектива

студентски жилища

Източник: fakti.bg

Студентските жилища са отлична инвестиция за европейските предприемачи. Това е изводът на анализатори от консултантската компания Savills. Икономическата криза в Европа принуди много младежи да изберат да следват зад граница. Прогнозите са, че от 4.1 млн. души през 2010 г. техният брой ще нарасне двойно и до 2025 г. в чужбина ще учат над 8 млн. младежи.

Строителните предприемачи също могат да се възползват от сегмента, тъй като предложенията за подобни имоти за периода 2012-2013 г. са се увеличили едва с 1.1%. Ограниченото предлагане води и до по-висока доходност. В централните райони на Испания тя е 7%, а в останалата част 8.5%, по данни на Savills. Процентите са по-високи дори от Франция (5.5 % и 7 %) и Германия (5.5 % и 6.8 %). В централните части на Великобритания доходността е5.5%, а в останалите райони – 6.6%.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: