pixel

Проверяват строителните борси заради некачествен цимент

tziment

Общо седем партиди цимент са изтеглени от търговската мрежа от началото на годината, съобщиха за Нова телевизия от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Днес инспекторите ще проверяват строителните борси на територията на София.

Търсят се несъответствия в показателите за качество, които могат да се окажат фатални при използването на материала от потребителите. Подобни проверки има през цялата година, но са по-чести през летния сезон, когато традиционно се правят ремонти и изолации, уточняват от агенцията. Служителите взимат проби и тестват строителните продукти в специализирана лаборатория. Резултатите се изготвят в рамките на месец. За миналата година ДАМТН са проверили 136 вида циментови смеси. Установени са несъответствия в 35 от продуктите.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: