За по-нормален живот в малките градове и селата

regioni v rastej

В 21 населени места ще бъдат ремонтирани улици, детски градини, старчески домове. Това е възможно благодарение на средства от ПИП „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Финансирането е в размер на 6.5 млн. лв. От тях 5.8 млн. лв. отиват за реализиране на проектите, а останалите за строителен надзор.

„Програмата е насочена към изпълнение на благоустройствени дейности и инфраструктура в малките общини и създаване среда на обитаване, адекватна на XXI век. Идеята е да се намали разликата между общините”, каза по време на церемонията по подписването на договорите от кметовете на общините, в които ще се реализират подобрения и Министерството на инвестиционното проектиране министър Иван Данов. Другият голям плюс е разкриването на нови работни места.

Общо 237 е бил броят на заявените проекти на обща стойност 78 млн. лв. От тях 21 са одобрените, като има и шест резервни. Най-скъпият одобрен проект е на стойност 450 000 лв. с ДДС – обновяване на къщата музей на Стефан Караджа в село Стефан Караджово, област Ямбол. Почти толкова ще струва и реконструкцията на уличната мрежа и тротоари в град Искър, Плевенско. Най-евтиният проект е на стойност 150 000 лв. с ДДС за обновяване на улици в град Павел баня, област Стара Загора.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: