pixel

Южнокорейци искат да строят завод за боклук във Варна

bokluk

Южнокорейци искат да строят във Варна завод за боклук, който работи с иновативна биомикробна технология. Това стана ясно по времена на срещата на посланика на азиатската страна в България Шин Менг-хо със зам.-кмета на морския град Пейчо Пейчев, съобщиха БТА и Дарик.

Дипломатът посочи, че идеята е заводът да бъде оборудван с иновативна биомикробна технология, чрез която ще бъде произвеждана енергия.

„Новата технология за разграждане на отпадъци е много ефективна откъм разходи – чрез нея може да бъде произвеждано гориво от обработката на боклука, като остатъкът е едва 10 %“, каза посланикът.

Той каза още, че корейски бизнесмен проявява интерес да развива биоземеделие във Варненска област и проучва възможностите в региона.

„Това е втората ни среща с Шин Менг-хо за по-малко от година. По време на първата набелязахме няколко направления за сътрудничество, които вече са в ход – в сферата на транспорта, логистиката, високите технологии и културата“, заяви Пейчо Пейчев.

Музиканти от Южна Корея ще гостуват на 26 юни във Варна и ще дадат символично начало на по-активното двустранно сътрудничество.

По данни на посланика през 2013 г. България е била посетена от около 50 000 негови сънародници, като тази година се очаква броят им да нарасне двойно.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: