pixel

Типови проекти преобразяват блокове в Студентски град

projekt

Източник:stroimedia.bg

Преустройват тесните стаи в апартаменти с хол, двойни спални и кухненски боксовe

Студентски общежития с лъскави фасади, състоящи се от апартаменти със спални за по двама души, хол, кухненски боксове, модерни бани, с общо перално помещение и компютърен салон на всеки етаж, а на покрива – с фотоволтаици, произвеждащи ток.

Това не е описание на кампуса на някой елитен американски технологичен университет, а част от плана за бъдеща визия на тънещите в момента в мизерия олющени блокове в Студентския град в София. По поръчка на Столичната община са изготвени типови проекти за тяхното цялостно обновяване.

Те ще се предоставят безплатно на ръководствата на университетите, стопанисващи общежитията. Тези от тях, които решат да реновират блоковете си по предложените проекти, ще бъдат освободени от такса за строително разрешение и ще имат право на европейски средства, с които да покрият 75% от разходите си по реконструкцията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: