pixel

Набуко окончателно ще заобиколи България

nabuko

Източник: actualno.com

Газопроводът „Набуко“ няма да минава през България, след като консорциумът „Шах Дениз II“ взе окончателно решение да избере маршрутът на Трансадриатическия газопровод (TAP).

Така „Набуко“ ще минава през Гърция и Италия, както и през Йонийско-адриатическия газопровод (IAP), подписан от Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Албания и признат от Адриатическо-йонийския Съвет на 27 май 2013 година, пише Агенция „Фокус“.

Първоначално Южният коридор ще доставя до 10 милиарда кубични метра природен газ годишно от „Шах Дениз“ до европейските пазари.

Днешното решение е също важна стъпка в плановете на консорциума за окончателно инвестиционно решение за „Шах Дениз 2“. Този проект, заедно със свързаните с него газопроводи, ще струва над 40 милиарда щатски долара и ще донесе повече от 16 милиарда кубически метра азербайджански газ годишно на пазара.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: