pixel

Премахнаха „данък колиба“

Източник: 24 часа

Депутатите приеха на две четения промени в Закона за местните данъци и такси, с които се премахва облагането на имотите с данъчна оценка до 1680 лева, въведено от предишния парламент по настояване на тогавашния финансов министър Симеон Дянков и станало популярно като „данък колиба“. Измененията бяха внесени от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

„Ще подкрепя проекта, защото по този начин връщаме една справедливост, която беше отнета в 2010 г. от едно правителство, което вместо да пълни бюджета на държавата с пари от акцизи, да спре контрабандата, разхищението на държавни средства от ДДС, реши, че може да спечели по няколко лева и стотинки от бедните граждани, хората в селата, земеделците и да върже държавния бюджет по този начин. Това е и в отговор на обещанието на министър-председателя да се обърнем към проблемите на хората“, заяви по-рано днес народният представител от Коалиция за България Спас Панчев. Той добави, че подкрепя проектът да влезе в сила от началото на следващата година.

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев направи предложение от кръга на имотите – обект на облагане с този данък, да се изключат тези, чиято данъчна оценка е до 2500 лева, включително. След това той отмени предложението си, за да има възможност промените да бъдат гласувани днес и на второ четене.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: